Övrigt

Årets nyheter för Google Assistant

Google Assistant får sex nya röster på engelska och en av dem är inte mindre än John Legends. Lanseringen av de nya rösterna kommer senare i år. I slutet av året kommer även Google Assistant fungerar i alla länder. Även om det inte gäller alla språk. Dock är Svenska med bland de nya språken.

Vi kommer inte heller behöva säga OK Google inför varje kommando. Nu räcker det med att göra det första gången och sedan går det att ha en konversation med assistenten. Google kallar det “Continued Conversation” och det kommer inom ett par veckor.

Med “Multiple Actions” går det att be om flera saker i en mening. Till exempel sätta på något på teven samtidigt som du ber den släcka lamporna. För artigare konversationer så kommer det också gå att aktivera “Pretty Please” där du får komplimang om du pratar lite artigare till enheten.

Ljud och bild i kombination

Det kommer komma små enheter med skärm som du kan styra med Google Assistant. Tex om du ber om ett recept så kommer den visa text och bild på nämnda recept.

I Google Assistant-appen kommer du se historiken på vad du sökt på via ett helt nytt grafiskt gränssnitt. Google Maps kommer bli kompatibelt med Google Assistant så att du till exempel kan be den skicka din destination till någon via resten.

Google Assistant kan boka tider åt dig

Om du ber Google Assistant att boka en tid åt dig så ringer den bokstavligt talat upp den som du vill boka tid med och har en konversation. Det visades på Google I/O och det var nästan overkligt. Det dröjer nog ett bra tag innan det kommer på svenska och även i engelsk version är det i det experimentiellt stadie.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!