Skrivet den 27 maj 2019 kl 17:23 av Nyheter12 kommentarer365

Asus släpper bärbar dator med två 4K-skärmar
Asus ZenBook Pro Duo!

Den stora mässan Computex som hålls i Taiwan är igång och Asus har nu visat upp något som helt klart sticker ut ur mängden – en laptop med en extra skärm.

Vid första anblick ser det ut som vilken laptop som helst men när locket fälls upp så möts vi av något vi inte har sett tidigare. Datorn har en OLED 4K-skärm på 15-tum och en 32:9 IPS  ”ScreenPad Plus” – skärm. Den sistnämnda skärmen sitter ovanför tangentbordet och ska fungera ungefär som Apples Touch Bar, bara att den är betydligt större.

Till skillnad från Apples Touch Bar så har Asus ZenBook Pro Duo fortfarande kvar alla fysiska knappar så som escape och F-knapparna. Skärmen går, precis som med Touch Bar att använda för snabbknappar som går att programmera med favoriter och annat men även för att utöka skärmen. Så om du vill kan du titta på en film på Netflix på den lilla skärmen samtidigt som du arbetar på den vanliga skärmen.

Datorn går att få med en Intel Core i9-processor på åtta kärnor samt en Nvidia RTX 2060 GPU. Den är även utrustad med fyra mikrofoner för användning av Cortana och Alexa, en Thunderbolt 3-port, två USB-A, hörlursuttag, vanlig HDMI-port och vikten ligger på 2,5 kg. Asus har ännu inte sagt vad datorn kommer att kosta eller när den kan tänkas lanseras.

Via The Verge

Kommentarer

 1. marten says:

  Ujuj !! Kung !! Den vill ja ha :heart_eyes:

 2. Ecke says:

  Coool! Vad kommer den att kosta en miljaaard?

 3. Anders_Malmgren says:

  Gillar asus har själv en Asus flip 11,3 tum. Men detta verkar ju ta lite mycket space om man vill ha en ultra kompakt laptop :smiley:

  Coolt never the less

 4. Marcus_Attefors says:

  Jo denna är nog mer för personen som alltid har sin laptop hemma på ett skrivbord, men gillar konceptet!

 5. Cribe says:

  Gillar också konceptet med är kvaliteten motsvarande den på Yoga 2 Pro så ger jag inte mycket för den.
  Sen kör den ju inte MacOS heller :wink:

 6. Anders_Malmgren says:

  ja, och man lär behöva det där Handlovsstödet också med tanke på hur keyboardet är utformat. OCh den orkar man ju inte ta med sig på stan. Så, nja, som laptop är den nog sådär :smiley:

 7. CekariYH says:

  En Touch Bar som heter duga… :slight_smile:

 8. bjorsi says:

  Som vanligt med PC, grymt på papper men kasst i verkligheten? :thinking:

Fortsätt snacket i Bubblan!