Övrigt

Att byta från Tesla Model X till Model S – för och nackdelar

Undertecknad kör en Tesla Model X till vardags, men har under en tid använt Model S 90D som lånebil och det är därmed första gången jag kör S på ett par månader. Därför vill jag dela med mig hur det är att gå från Model X till Model S.

Att sätta i barnstolarna i S:en var verkligen inget roligt. Jag har ju nått den mogna åldern 35 nu så ryggen är inte vad den brukade vara 😉 Jag ser inte heller fram emot att köra skol- och dagisrundan i eftermiddag utan falkvingedörrar

Bilen är sjukt ohyfsad. Den öppnar och stänger inte ens förardörren åt mig!

Det känns galet trångt i kupén och som att man nästan sitter på marken, väldigt ovant. Sikten ut är rätt hemsk i S.

Herregud vad fin Model S är att köra. Jag hade nästan glömt det. Den ligger så fint på vägen, svänger in så villigt, går att vrida upp lite lätt med gasen, den nästan dansar fram. X är en jäkla klumpeduns i jämförelse. Om det är en sak jag verkligen saknar med Model S så är det detta. Skillnaden är stor.

Åkkomforten är markant bättre i S än i X.

Premiumljudsystemet i S är inte ens i närheten av det som sitter i X.

Jag har saknat takluckan. Så skönt att öppna upp och känna doften av nyklippt gräs såhär på sommaren. Men stundtals också doften av bensin, diesel, avgaser och skit…

Jag trodde inte jag skulle säga det här, men när man vant sig vid P100DL känns en 90D riktigt slö. Den där sparken i ryggen från stillastående är helt frånvarande.

Förbrukningen går inte ens med vilja och våld få i närheten av var X:en ligger när den snålkörs.

Överlag så har jag såklart hellre min bil, hade jag inte känt så hade jag aldrig bytt. Men jag säger fortfarande att för den som inte behöver X:ens suveräna familjeegenskaper så är S ett självklart val.

Denna text postades först i Elbilsbubblan – en av våra många grupper på Facebook.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!