Övrigt

Bahnhof vill inte träffa Reklamombudsmannen

Levererar en välformulerad känga till RO

Som dom flesta nog vet blev Bahnhof fällda av reklamombudsmannen på grund av en annons som bolaget hade i sociala medier tidigare i våras. Det hela handlar om en meme och RO fastställde att memen är könsdiskriminerande eftersom kvinnor porträtteras som utbytbara och som sexobjekt.

Bahnhof fick ett mail från RO där dom vill se ett samarbete i framtiden och svaret på detta har nu Bahnhof publicerat på sin hemsida.

Bahnhofs kommunikationschef Anya Alenberg svarar Reklamombudsmannen:

“Hej, ditt syfte till möte är aningens otydligt men jag anar att ditt mål med mötet är att be oss att frivilligt finansiera er stiftelse på en årlig summa mellan 10 000 kr och 70 000 kr. Och att ni därefter erbjuder oss “årlig utbildning i marknadsetiska frågor samt copy advice om specifika kampanjer.”*

Jag kan å min sida vara väldigt tydlig mot dig – det kommer inte att hända.”

Hon fortsätter:

“Jag anser att er stiftelse har tappat all kredibilitet och saknar en modern och jämställd syn på både kön och marknadsföring utifrån dagens samhälle. Ni saknar verklighetsförankring hos de yngre generationerna och ni har förvandlats till en stiftelse för puritaner som agerar sedlighetspolis tillsammans med hetsande #-grupper.

Era anhängare förordar just drevande och anmälningar till RO för att bedriva sin moraliserande sedlighetslära och sprida den till fler. En lära som går ut på att kvinnor är ständiga objekt och ständiga offer utan möjlighet till förändring.”

Här är det ord och inga visor och vill man läsa hela svaret från Anya så kan man klicka sig vidare här. 

 

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!