by • 23 juni, 2009 08:17 • Nyheter10 kommentarer1140

Beats by Dr. Dre – mäktigaste iPhone-hörlurarna av dem alla

Beats by Dr. Dre

Vill du ha de absolut fetaste hörlurarna till din iPhone är valet rätt givet. Beats By Dr Dre är så brutalt bra att de förstör ljudupplevelsen från allting annat som vi testat. I vanlig ordning skall vi emellertid nämna att vi jämför med iPhone-hörlurar och ingenting annat, det vill säga lurar med mikrofon.

Det är också detta som särskiljer dessa lurar från övriga, det är inte svårt att göra stora hörlurar med bra ljud, däremot är det uppenbart svårare att göra stora hörlurar med bra ljud och en suverän mikrofon.

Tillfredsställande på alla sätt och vis

Men vi börjar med ljudet som strömmar in i vår skalle. Marknadsförings-copyn pratar om att Dr Dre, eller Andre Romelle Young som är hans riktiga namn, ville ha lurar som han själv ville använda i sin studio och då togs Beats By Dr Dre fram av Monster Cables. Huruvida han faktiskt använder dem eller inte kan jag omöjligt veta men det är tur att hans signatur inte är med i mer än namnet och via en bild på kartongen för Mr Dre är faktiskt ingen som jag kan identifiera mig med. Jag har inte ens koll om han är west eller east coast.

Men skulle han använda dem så lär han vara rejält nöjd. Det är helt fantastiskt ljud, basen är alldeles brutalt lagom och klarheten likaså. Ännu mer uppenbart blir det om vi av någon anledning måste byta ner oss till, låt säga Apples In-Ear-lurar, ja då är det inte ens roligt längre, då känns det som att vi köpt ett par hörlurar på Statoil för 49,90.

Allt är relativt

På tal om Statoil, Beats-hörlurarna har aktiv ljudisosolering och kräver därför batterier, de går inte ens att använda utan och det är något som onekligen är på gott och ont. Gott att funktionen finns, ont att om batterierna tar slut mitt ute i djungeln (urban, som riktigt) så är det kört. De varnar dock i rätt god tid genom att ändra färg på en liten lysdiod från rött till orange, rött är alltså bra i detta läge. Det finns en av- och påknapp och den mina vänner, är till för att användas.

Tyvärr läcker hörlurarna lite väl mycket och därför gäller det att inte köra allt för hög volym när du sitter på tåget eller liknande, det kan i och för sig vara ett stående tips om vi ser till öronhälsa.

Så var det ju det här med mikrofonen

Mikrofonen och tillhörande knapp för att styra samtal och musiken är helt perfekt. Sitter i rätt höjd, precis rätt klickmotstånd och då kabeln är utbytbar (följer med både med och utan mikrofon) kan du enkelt hålla koll på att den inte vänder sig från dig och ut mot blåsten så som vissa andra har problem med.

Allt som allt är det här nästan helt perfekta hörlurar, till och med förpackningen är premium och liknar mer en dyr vinlåda. Men det är ingen bakom dessa hörlurar som skäms att ta betalt, med ett pris på cirka 3600 kronor är dessa de absolut dyraste hörlurarna vi någonsin använt men det är värt varenda krona.

Problemet med stora hörlurar som täcker halva huvudet kombinerat med varma sommardagar kvarstår även med dessa.

recensionikonrecensionikonrecensionikonrecensionikonrecensionikon

Betyg: 5/5.

+ Ljudet är fantastiskt.
– Läcker ljud lite väl mycket ibland.

Pris: 3595 kr

Officiell webbsida, utlånade av Kullander.