Övrigt

Beats Music lanserar sin app i USA

Det har den senaste tiden florerat en hel del rykten o gällande att Beats ska släppa en musiktjänst och idag gjorde Beats just detta. De släppte en streamingtjänst som ska hjälpa oss användare att hitta ny musik och få oss att lyssna på den musiken vi faktiskt vill ha för varje tillfälle.

Än så länge har appen inte kommit till svenska App Store för iPhone utan finns endast i den amerikanska appbutiken. För er som inte har ett amerikanskt konto att hämta hem den med så har vi här en video med en kort genomgång. Det första intrycket är rörigt – det ser ut som en blandning av Spotify och Band of the Day.

https://www.youtube.com/watch?v=UnA8d3AA_dI

Det finns fyra huvudkategorier, “Just for You”, “The Sentence”, “Highlight” och “Find it”. Tre av kategorierna är ganska självklara, den fjärde inte lika så. Det är en mening som vi som användare ska skapa för att appen ska hitta musik som passar just för tillfället. I meningen får vi byta ut ord så att den passar situationen. Alternativen är många och ganska roande. Frågan är hur ofta meningar som “I’m in the air & feel like fingerpainting with my inner child to old school hip-hop” är användbara. Men tanken är god och efter några timmars lyssnande kommer jag i alla fall jag att uppskatta de nya låtarna som spelas.

Att Beats app blivit så upphaussad kan ha att göra med (utöver deras överskattade hörlurar) att Jimmy lovine bakom Beats sägs ha träffat både Steve Jobs och senare Tim Cook för att diskutera konceptet med streamad musik.

Beats Music är som sagt ännu inte lanserad någon annanstans än i USA, men företaget menar att man jobbar på att lansera tjänsten globalt.

beatsmusic mobile collage

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”Beats” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!