by • 20 november, 2014 08:12 • Nyheter3 kommentarer3024

Bebop Drone – Parrot nya drönare har fått ett pris

Den populära amatör-drönaren AR. Drone (1 och 2) får innan året är slut ett storasyskon vid namn Bebop Drone. Denna vidareutveckling av de befintliga Parrot-produkterna kommer med en rad nyheter och även en separat kontrollenhet som kan köpas till.

Nu är priserna inför julhandelns introduktion på marknaden satta.

Bebop Drone är designmässigt väldigt lik AR Drone, men innanför det lilla chassit döljer sig mängder av nyheter. Den inbyggda datorn har utrustats med en tvåkärnig processor och en fyrkärnig grafikprocessor som tillsammans exekverar alla instruktioner som Linux-mjukvaran skickar ut. Ett internt lagringsutrymme (Flash) finns nu också på 8GB.

Marketing Brand Studio - damien.beuvin@parrot.com

Den största skillnaden i Bebop Drone är den inbyggda foto- och videokameran. Med 14 megapixlar, ett fish-eye-objektiv på 180 grader och digital bildstabilisering (tre axlar, med hjälp av inbygg accelerometer och gyroskop) utlovar företaget stabil videoinspelningar. Det bör dock inte riktigt fungera lika bra som när en gimbal används, men å andra sidan håller den digitala bildstabiliseringen nere produktionskostnaden.

All video i klippet nedan är taget med kameran i Bebop Drone:

När Bebop Drone manövreras går det också att panorera kameran, dock sker detta via mjukvara och inte mekaniskt, till skillnad från exempelvis DJI Phantom 2 som har en motordriven kamera och dessutom en gimbal.

Två andra större nyheter som Parrot presentera i anslutning till Bebop Drone är dels en separat styrenhet som går att köpa till och som ska öka räckvidden från 200 meter till hela 2 kilometer, och vidare att denna produkt är kompatibel med vissa VR-glasögon/hjälmar. Som exempel nämns både Occulus Rift och  Sony Personal 3D Viewer.

skycontroller_sonyScreen Shot 2014-11-19 at 22.27.47

Det som fortfarande gör drönarentusiaster som undertecknad besviken är flygtiden. Parrot har med denna produkt lyckats öka flygtiden till 22 minuter på en och samma laddning – en förbättring, men fortfarande på tok för lite. Lite tröst finner vi i att Parrot skickar med dubbla batterier istället för en.

Prismässigt kommer Bebop Drone utan den separata kontrollenheten kosta runt 4 500 kr i svenska kronor mätt (499 dollar). Vill du slå på stort och köpa det större paketet där styrenheten ingår behöver du hosta upp drygt 8 000 kr (899 dollar).

Läs mer om Bebop Drone på Parrot:s webbsida.

[source:http://www.parrot.com/usa/products/bebop-drone/ ”Parrot”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”parrot, drönare, radiostyrt” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]