Skrivet den 16 oktober 2018 kl 11:22 av Nyheter2 kommentarer566

Behovet av kraftfullt batteripack skapar Kickstarter-rekord
13 gånger mer än begärt

Så här i tider där i princip alla nya produkter utom iPhone och IKEA-högtalare använder USB-C undrar vän av ordning varför det inte finns externa batterier med flera USB-C-portar. Som dessutom kan putsa in rejält med ström även i datorer som behöver något mer kräm än exempelvis en telefon.

Det undrade skaparna bakom Hyper-batterierna och drog igång en Kickstarter-kampanj på ett externt batteri som har två USB-C-portar + en traditionell USB-A. Varav den ena porten klarar att både ladda och ta emot laddning på hela 100w och den andra på 60W. Den tredje USB-porten ger 18W vilket betyder att vi kan ladda en MacBook Pro 15″, en MacBook Pro 13″ samt en iPhone Xs i full gallop på alla portar samtidigt. Att jämföra så är laddaren som följer med iPhone Xs och de andra iPhone-modellerna på endast 5W.

Att ladda upp bjässen med en 100w-laddare tar runt en timme och med en 60W-laddare lite mer än en och en halv timme. (den som följer med MacBook Pro 15″ är på 87W och MacBook Pro 13″ är på 61W)

Målet var 100 000 dollar och idag när kampanjen avslutades hade 7426 personer bidragit med totalt 1 345 593 dollar.

Till skillnad mot andra Kickstarter-kampanjer var det nog aldrig risk att batteriet aldrig skulle bli av då Sanho Corporation har stor erfarenhet av att göra och sälja just externa batterier. Utan det handlade nog mer om marknadsföring än att man behövde stålarna.

Att köpa den i november när den släpps på marknaden kommer kosta 299 dollar. Vi ser fram emot att testa den när HyperJuice anländer till oss.

2 kommmentarer på Behovet av kraftfullt batteripack skapar Kickstarter-rekord

  1. Esse skriver:

    USB-C, som USB-C :)

  2. steffo76 skriver:

    Allt jag såg var att den laddar apple produkter….så inte ett köp för mig.