Apple

Billigare batteribyten är en av orsakerna till Apples minskade försäljning

Batterygate ställde till det

Det var igår som Apple skickade ut ett brev till sina investerare och meddelade att målen för Q4 (Apples Q1) inte kommer att mötas. Apples VD, Tim Cook meddelade i en intervju med CNBC att en av dom bidragande orsakerna till lägre försäljningssiffror är det batteriprogram som Apple har haft igång sedan januari 2018.

Det var under 2017 som det uppmärksammades att Apple klockar ned processorn på enheter som har sämre batteri, något som bolaget gjorde för att telefonerna inte skulle stänga av sig själva vid hög belastning. I december 2017 gick Apple ut officiellt och meddelade att det hela stämmer och ett batteriprogram drar sedan igång i januari 2018.

Batteriprogrammet innebar att alla kunde byta sitt batteri på sin iPhone till ett reducerat pris på 295:-, och detta är enligt Tim Cook en av anledningarna till dom lägre försäljningssiffrorna av nya iPhone-modeller. Med ett nytt batteri fick många kunders enheter helt nytt liv, och även iOS 12 snabbade upp enheterna – så att köpa en ny telefon kändes helt enkelt inte lika nödvändigt längre.

Batteriprogrammet sträckte sig fram till 31 december 2018 så nu går det inte längre att få sitt batteri utbytt för 295:- hos Apple.

Källa:CNBC.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!