Övrigt

Billigaste iPad 3Gn mest populär, men ersätter inte hemmadatorn

I USA har iPad 3Gn släppts, och den väntas bli en storsäljare. I början av våren sa man att 2 miljoner sålda iPads skulle uppnås innan 2011. Den siffran anses nu vara för konservativ, då man redan uppnått en miljon sålda exemplar. På lanseringsdagen i New York väntade en förväntansfull skara människor, som dessutom hjälpte till att ge en hum om vad iPaden kommer användas till, och vilken som är mest populär.

Enligt en undersökning AppleInsider tagit del av är det den billigaste varianten av iPad 3G som är den mest populära. Runt 75 personer som köade utanför Apple Store i New York för att köpa sin iPad 3G deltog i undersökningen, och fler än hälften av dem menade att det var den billiga 16gb varianten man var ute efter. Nästan en tredjedel var ute efter mellanvarianten, och bara 14% vågade gå hela vägen på den dyraste 64gb modellen.

Av de 75 tillfrågade var det nästan ingen som trodde att deras iPad skulle kunna ersätta deras nuvarande hemmadator. Hela 94% såg iPaden mer som ett komplement än en ersättare.

AppleInsider avslutar med att berätta att av 50 tillfrågade Apple Stores hade 49 sålt ut alla sina iPad 3g redan första helgen.

Mycket mer än e-böcker

Apple har som bekant lanserat iPad en som en e-bokläsare. Detta till trots uppger New York-borna att de i huvudsak är intresserade av att surfa på webben, spela upp mediamaterial och annan personlig underhållning. Bara en handfull uppgav att de skulle läsa e-böcker.

Apple avslöjade i måndags att över 12 miljoner apps och 1,5 miljon e-böcker har laddats ner på iPads. Detta är givetvis en väldigt spännande utveckling, inte bara för iPad-ägare, utan för hela ekosystemet av applikationer, böcker, film och musik som finns tillgängligt på AppStore.

Vad framtiden har att bjuda på kan inte ens AppTV svara på, vi kan dock lova att det kommer bli intressant. Riktigt intressant.

Nedan en film från netbooknews.com från just lanseringen av iPad 3G i New York

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!