Skrivet den 13 juli 2018 kl 11:45 av Nyheter2 kommentarer169

Blackmagic släpper Apple-exklusiv eGPU

I och med lanseringen av de nya MacBook Pro-modellerna släpptes Blackmagic ett externt grafikkort till dem.

Namnet är kort och gott Blackmagic eGPU och det fungerar med alla Macar som har Thunderbolt 3 (eller Thunderbolt 2 med lite knep och knåp). Vad som gör det hela speciellt jämfört med andra eGPU-lösningar är att det vi ser här är en helhetslösning med chassi och grafikkort i ett. Samt att det bara säljs via Apple Store.

Grafikkortet är ett Radeon Pro 580-grafikprocessor med 8 GB gddr5-minne och till på köpet får du också en extra Thunderbolt 3-port utöver den som används för att koppla in den i datorn, fyra usb 3-portar samt en hdmi 2.0-port för att koppla in skärmen.

Är du mer intresserad av Vega64-kort eller andra konfigurationer kan vi rekommendera Macpatric som vi tidigare fått låna eGPU för test i från.

Priset är 7495 kronor och du hittar den på Apple Store.

2 kommmentarer på Blackmagic släpper Apple-exklusiv eGPU

  1. CekariYH skriver:

    Kollat lite, LG UltraFine 5K-skärmen till eGPU:n, eGPU:n till Macen. Skärm och eGPU:n har egna strömkablar. Hade varit smutt om det funnes en ström ut till skärmen på eGPU:n så det bara gick ut en kabel till uttaget…

  2. CekariYH skriver:

    Dom däringa eGPU är lite väl dyra tycker jag.
    Och varför en HDMI-port… när man har en USB-C/Thunderbolt 5k skärm eller bättre som ett sån’t grafikkort kan göra rättvisa??? Fattar inte :-)