Skrivet den 11 juni 2018 kl 16:16 av NyheterKommentera150

Blufftävlingar ökar drastiskt på Facebook

PC för Alla skriver idag att antalet blufftävlingar på Facebook har ökat drastiskt i Sverige.

Bland dom hårdast drabbade företagen har vi Elgiganten, IKEA, H&M och Ving där man har skapat blufftävlingar i bolagens namn.

Elgiganten Restlager är en tävling som har cirkulerat ordentligt på Facebook och sidan har ca 25 600 likes och tävlingen har blivit delad över 15 000 gånger. Om man skulle integrera med ett inlägg från dessa sidor så får man ett meddelande på Facebook Messenger där det bifogas en suspekt länk där man ska klicka sig vidare och betala för frakten så man får hem sitt presentkort på 500 kronor – spoiler, man får inget presentkort.

Tävlingar på Facebook där det låter lite för bra för att vara sant är ofta inte det heller, så man bör alltid ha som regel att göra en granskning av tävlingen innan man gör den. Läs kommentarerna, är sidan verkligen IKEAs, Elgigantens och så vidare. En annan sak man ska titta på är när sidan skapades, dom flesta stora bolagen har haft sina Facebook-sidor i flera år medans dessa blufftävlingar alltid görs från relativt nystartade grupper. Sen ska man ha en gnutta sunt förnuft och inte lämna ut kreditkortsuppgifter och annan känslig information på Facebook.

Har man gått igenom samtliga steg ovan men fortfarande är lite osäker på om tävlingen är äkta eller inte så är det bästa att kontakta bolaget i fråga och kolla upp detta.

Via: PC För Alla

Bild: Technotification