by • 16 april, 2018 15:32 • NyheterInga kommentarer552

Bra och dåligt med Eneby – IKEAs högtalare

Som från ingenstans passade IKEA på att lansera ett par högtalare. Dessa har inget med det samarbete man utannonserat ihop med Sonos utan det är helt vanliga högtalare som du kopplar in antingen via Bluetooth eller en klassisk 3.5mm kontakt. Det vill säga samma format som hörlurskontakter har.

Förväntningarna var lågt ställda men redan vid uppackningen noterade vi att de lyckats med designen och bara den är värd de 895 respektive 499 kronor som högtalarna kostar.

De kommer i två storlekar, 30 x 30 cm respektive 20 x 20 cm – båda finns i svart eller vitt. Vi föredrar helt klart den vita med sin sin gråspräckliga framsida.

Minstingen kommer med ett monteringsbart handtag och du kan köpa till batteri för 199 kronor.

Ljudet är överraskande klart men basen är något platt men är ändå värd sina kronor för den stora även ljudmässigt. Men när det kommer till minstingen som lyckats leverera nästan samma ljudbild och det för endast dryga femhundralappen så blir det ju löjligt på riktigt. Hur kan IKEA som annars tidigare lyckats presentera rätt halvtaskig kvalité när det kommer till sina elektronikprylar lyckas med detta?

Minstingen har en given plats i varenda kök, strandhäng eller uteplats. Den större passar även den bra om du har ett sådant där typiskt IKEA-hem som mår bra av ännu en fyrkantig tingest.

Du hittar alla högtalare och tillbehör på IKEAs webbsida.