Skrivet den 11 februari 2019 kl 12:46 av Nyheter, Spel4 kommentarer377

Bygg inte fuskverktyg till spel – det kan bli dyrt
Jhonny Perez blev 150 000 dollar fattigare

Take Two Interactive gillar inte att deras spelare fuskar i GTA V och bolaget har nu vunnit ett domstolsmål mot Jhonny Perez som har utvecklat fuskverktyget Elusive.

Take Two var öppna för att göra upp i godo med Perez och har försökt ta kontakt med honom flertalet gånger men då de inte fick någon respons så tog de ärendet vidare till domstol. Perez måste nu betala 150 000 dollar i skadestånd för mjukvaran som har används av massvis av spelare och han måste även betala ca 66 000 dollar i rättegångskostnader.

Så det blev en dyr historia i slutändan för Perez, han sålde sin mjukvara för mellan 100-300 kronor så vi får hoppas att han inte spenderade allt.

Via Engadget

 

4 kommmentarer på Bygg inte fuskverktyg till spel – det kan bli dyrt

 1. Anders Malmgren skriver:

  Grymt bra, fuskare är sjukt stort problem i multiplayervärlden. Och vill man skala måste man ha mindre säkerhet i lösningen.

 2. Marcus Attefors skriver:

  Jag har aldrig förstått det där med att fuska i spel, förstör ju hela grejen.

 3. Berrabub skriver:

  Skulle säga att det är ett gigantiskt problem. Körde FPS multiplayer från första Doom tills när Overwatch kom ut, då ruttnade jag helt. Började lira på konsol, men där har vi problemet med mus/tangentbord kombinationen som äger de med handkontroll… Så jag har slutat helt med MP.

 4. Anders Malmgren skriver:

  Verkar som triple A bolagen också är rätt lata och lägger för mycket på klienten.