Övrigt

Chef på Sony bekräftar ny musiktjänst från Apple imorgon

Vid en intervju under Midem Music Industry Festival i Cannes bekräftade chefen för Sony Music att Apple under WWDC som drar igång imorgon kommer presentera en ny tjänst för strömmande musik.

“It’s happening tomorrow”

Efter köpet av Beats har det spekulerats när den nya tjänsten som troligen får namnet Apple Music ska presenteras och i morgon är det alltså dags.

Priset sägs ligga på $9.99 per månad vilket i Sverige förmodligen innebär 99 kronor i månaden som för Spotify. Det ska dock inte finnas något gratisalternativ men de tre första månaderna sägs vara kostnadsfria.

Frågan är om detta blir ett tungt slag för Spotify eller om det istället innebär att fler får upp ögonen för strömmande musik och istället blir till fördel för det svenska alternativet. Spotify är ju den klara marknadsledaren för tillfället men har inte slagit lika bra på alla marknader och kanske är Apple här en dörröppnare.

[source: http://venturebeat.com/2015/06/07/sony-music-ceo-confirms-launch-of-apples-music-streaming-service-tomorrow/ “VentureBeat”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!