Övrigt

Chrome lyssnar nu aktivt efter “Ok Google”

Förra året på Googles utvecklarkonferens, Google I/O, presenterades hands-free-sökning på Googles söksajt och har kunnat testas i betaprogrammet för Chrome sedan februari i år. Nu har den stabila versionen av Chrome uppdaterats med aktiv lyssning efter de magiska orden “Ok Google”.

Röstsökningen fungerar dock endast när en ny flik öppnats eller när du befinner dig på Google.com – det går alltså inte att initiera en sökning oavsett var på internet du befinner dig, vilket kan tyckas vara lite synd. I övrigt fungerar det väldigt snabbt och i våra tester är det knappt så att vi hinner säga “Ok Google” innan röstsökningen aktiverats.

okaygoogtest2 (1)

Det fungerar visserligen på svenska, men märkligt nog är inte funktionen aktiverad på Google.se. För att kunna få Chrome att reagera på “Ok Google” måste du befinna dig på Google.com (du hittar en switch längst ned till höger på Google.se).

Funktionen går att slå på och stänga av i Chromes inställningar. Aktivera de avancerade inställningarna och skrolla ned till “Privacy/Integritet”.

[via:http://www.theverge.com/2014/5/22/5740946/chrome-ok-google-voice-search “The Verge”]
[source:http://chrome.blogspot.se/2014/02/hands-free-google-voice-search-in-chrome.html “Chrome”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”Chrome, Google-io” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!