Övrigt

Chromecast utvecklas med två stora nyheter

Chromecast från Google har visat sig vara enormt framgångsrik. Det är bland annat den bäst säljande elektronikprodukten hos Amazon i flera länder. Utvecklare kan bygga app:Ar för Google Cast (som standarden heter) för webben, Android och iOS.

Dagens största nyhet för Chromecast är att det blir möjligt för dina vänner att visa saker på din TV utan att de först behöver befinna sig på samma WiFi. Detta låter kanske som ett potentiellt säkerhetsproblem, där din granne av misstag skulle kunna visa upp något på din TV. Google har löst detta genom att göra det till en opt-in funktion som du behöver aktivera manuellt när din kompis är på besök.

En annan funktion är att det nu också blir möjligt för dig att välja dina personliga foton som det som ska visas när du inte tittar på en film. Det blir också möjligt att välja vissa “kanaler” av bilder, såsom konst, geo-location relaterade bilder och annat. Dessutom kan du också ställa en fråga med ett röstkommando till din smartphone om vad som just nu visas på din Chromecast vilket ger dig utökad information. Detta blir tillgängligt för Chromecast-ägare senare i sommar.

Slutligen så blir det möjligt för alla Android-enheter att klona skärmen till din Chromecast, liknande AirPlay mirroring för iOS. Det hela bygger på ett nytt protokoll som Google tagit fram och ger en nära på realtids-upplevelse till din TV.

[related]Mer från Google I/O[/related][display-posts tag=”IO2014″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!