Skrivet den 4 januari 2019 kl 15:43 av Amazon, Google, Nyheter, SmartaHemKommentarer inaktiverade för D-Link satsar på 5G router596

D-Link satsar på 5G router
Och nu börjar racet om 5G

Med CES runt hörnet så förväntar vi oss en massa nya produkter med möjlighet att koppla upp mot 5G-nätet som spås bli den nya stora grejen under 2019.

D-link hoppar på tåget genom att presentera en ny router som istället för att koppla upp sig mot bredbandsleverantören via nätverksuttaget så kommer du kunna koppla upp routern mot 5G nätet för att få sen förse hemmet med Wi-Fi.

Routern heter D-Link 5G NR Enhanced Gateway och kommer enligt företaget erbjuda hastigheter som är 40 gånger snabbare än vad den genomsnittliga bredbandsleverantören i USA kan leverera, den kommer även ha stöd för både 6 GHz och mmWave.

Routern kommer att lanseras för försäljning någon gånger under andra halvan av 2019. Tillsammans med den nya 5G-routern så lanserar D-Link även några nya smarta pluggar, för inomhusbruk så är det the Indoor Wi-Fi Smart Plug (DSP-W118) och för utomhusbruk så är det en the Outdoor Wi-Fi Smart Plug (DSP-W320). Båda har stöd för Google Assistant, Alexa och mydlink-appen gör att du slipper en hub för att styra dem. Utomhuspluggen erbjuder två uttag och klarar av vatten till en nivå av IP44.

Sist men inte minst så lanserar dom även ett vattenlarm som kan varna om tvättmaskinen eller någon annan maskin läcker. Enheten som kallas DCH-S161 drivs av AA-batterier och går på Wi-Fi och enligt D-Link ska batteriet hålla i ett och ett halvt år – stöd för Google Assistant kommer även finnas. Försäljningen drar igång under Q1 och priset ligger på 49,99 dollar.

Via The Verge

Comments are closed.