by • 10 november, 2010 08:00 • Nyheter2 kommentarer533

Dagens Nyheter till iPad i slutet av november

dn_ipad

De svenska tidningarna har fått upp ögonen för iPad och vill vara tidigt ute. Med tidigt menar jag att iPad inte ens har lanserats här i Sverige. Det är nog ganska unikt att så mycket i Sverige handlar som en produkt som inte säljs här.

Nu är det DN som kommer lanseras i slutet av denna månad och flera tidningar i Bonnier-koncernen står på tur. Dagens Media har intervjuat annonsdirektören Henrik Stangel.

    Bonnier har sedan tidigare tagit fram en plattform för sina tidskrifter, kallad Mag Plus. Först ut i Ipad var titeln Mama, som släpptes i september.

    Parallellt har Bonnier jobbat med News Plus, en gemensam plattform för Expressen, DN, Dagens Industri, Sydsvenskan och danska Börsen. I slutet av november kommer första lanseringen – Dagens Nyheter.

Ska bli intressant att se hur tidningarna tacklar det nya formatet och de förstår förstås att vikande försäljning när det gäller papperstidningar måste tacklas. Nu har jag inga siffror som jag bygger mina antaganden på men jag tror ju att yngre personer väljer bort papperstidningar och hellre läser sina nyheter på nätet. Men får DN och andra till en bra produkt så tror jag att många är villiga att betala en slant för att få det snyggt i sin iPad.

Jag ser även att äldre personer inte tycker papperstidningar är ett bra format och tar min gamla mormor som exempel. Hon ser inte så bra så den lilla texten i tidningar är svår att läsa men när hon fick låna min iPad och läsa tidningen i var det inga problem att zooma in så hon lätt kunde läsa artiklarna och hon behöver inte längre gå ut till postlådan varje morgon.