Skrivet den 19 januari 2010 kl 10:51 av Nyheter2 kommentarer304

Dagens Tablet-nyheter

Igår fick vi reda på att Apple kommer att presentera något roligt den 27 januari, till 99,95% säkerhet handlar det om en Tablet-liknande pryl och med inte lika stor sannolikhet så har namnet något med Slate att göra vilket i sin tur skulle syfta på en digital griffeltavla. Enligt Fox News, tv-världens En Ding Ding värld, får vi också se iPhone OS 4 samt iLife ’10. Personligen tycker jag det känns lite tidigt för iLife då Apple tidigare pratat om att runt mars är det naturliga releasedatumet för just iLife. Å andra sidan kan ”Come See Our Latest Creation” tyda just på något sådant. Det skulle också kunna vara så att det handlar om iLife för iSlate/iTable/Apple Table.

Vidare rapporterar Wall Street Journal att minst ett bokförlag pratar med Apple om innehåll, teorin är att Apples kommande produkt mer eller mindre skall rädda den stackars bokindustrin så att folk börjar läsa igen och då inte på billiga läsplattor utan just tablets. Detta är för övrigt ett rykte som varit mest ihärdigt under hela tiden vi pratat om en tablet från Apple på riktigt, att företaget pratat runt med olika typer av innehållsleverantörer det senaste halvåret.

Man måste dock hålla med om att iTunes Store skulle vara ett perfekt ställe att distribuera e-böcker och liknande, enligt Gartner har man till exempel redan 99,4% av marknaden på betalprogram och -spel för mobiltelfoner.

Självfallet är det en herrans massa patent som måste finnas för att sätta ihop en helt ny produkt och Apple är bra på att ta patent, så bra att det till och med finns en webbsida dedicerad till ändamålet. De har gått igenom alla patent som kan ha med en Tablet att göra.

Slutligen, önskar du att det fanns en nedräknare till detta senarelagda julafton? Det finns det hos 9to5mac.com.

Läs också alla våra inlägg om ”iSlate” här på iLove. På Wikipedia finns redan en sida om iSlate registrerad med många fler länkar och spekulationer.

2 kommmentarer på Dagens Tablet-nyheter

 1. Moroten skriver:

  Vadå rädda bokförsäljningen?
  Trodde att bokförsäljningen gick hur bra som helst.
  Det är ju alltid smockfullt i butikerna när rean börjar.

  Och jag hoppas också på en tablet men de kan verkligen inte ha namnet iSlate. Det låter inte bra Apple is late liksom. Det låter inte bra.

  Hoppas på något riktigt snyggt där på eventet.

 2. Ciryon skriver:

  Bah, diss av den vettigaste amerikanska nyhetskanalen.