by • 6 maj, 2009 12:12 • NyheterInga kommentarer169

Därför köper Apple varken X eller Y

AppleTwitterApple går som tåget och i normala företag med mycket pengar ser man till att köpa upp en massa företag som eventuellt någon gång kan bli ett hot och samtidigt så får man kanske lite sköna tekniker på köpet. Eller så kostar det bara en massa pengar och produkten som var bra från början blir mindre bra när man försöker integrera företagets gamla produkter i det nya. Just det, jag tittar på dig flickr.

Därför är det logiskt, om man är analytiker, att Apple skall köpa upp lite olika företag till höger och vänster. Men Apple köper inte företag på det sättet, man köper företag för att man saknar en produkt som behövs. iTunes är ett bra exempel och historien bakom förtjänas att läsas av alla.

Innan det var det NeXT och man fick ett suveränt operativsystem och en arg men ack så effektiv VD på köpet. För något år sedan var det PA-Semi som gör processorer och antagligen kommer detta leda till att man har möjlighet att utveckla sina egna energisnåla processorer till de enheter som använder iPhone OS.

Technologizer.com har en skön lista på uppköpsspekulationer genom tiderna.