by • 20 februari, 2009 • NyheterComments (6)381

De 6 absolut snyggaste programmen till din Mac

Ett riktigt snyggt stycke Mac-program kan göra vem som helst glad. Det finns massor av  riktigt snygga program till plattformen men sedan finns det ett par som tar det ett steg extra och är värda att ha bara för utseendet skull. De flesta har riktigt bra användaningsområde också skall sägas.

Som vanligt älskar vi att få tips och förslag på andra program som vi missat. Kommentera på!

Allsecure

AllSecure

Nyaste i gruppen, helt plötsligt vill man äga så många hemliga koder och lösenord som möjligt bara för att kunna lägga in dem i programmet.

Edgerift.com (Just nu gratis via Macheist)

 

Pixelmator

Pixelmator

Absolut snyggaste bildredigeraren på planeten, riktigt kompetent också så länge vi glömmer bort vårt Photoshop-beroende och vad det ställer till med.

Pixelmator.com (50 dollar)

 

Delicius Library 2

Delicious Library 2

Detta program satte igång hela trenden med extremt snygga program. Med Delicious Library 2 organiserar vi våra samlingar av det mesta och håller vi oss enbart till import så kan vi till och med scanna in produkterna via iSighten. Tyvärr fungerar det inte så bra på svenska produkter, men vad gör det när det ändå är så fantastiskt kul att använda.

Delicious-monster.com (40 dollar)

 

Times

Times

En helt otroligt häftig RSS-läsare, uppbyggd som en papperstidning. Ett koncept som nästan aldrig fungerar, särskilt inte när riktiga papperstidningar vill lägga ut den på Internet som PDF. Men i detta fallet är det helt klockrent. Ett måste för dig som läser webbsidor med hjälp av RSS.

Acrylicapps.com (30 dollar)

 

Disco

Disco

Brännarprogrammet som ryker när det bränner. Minimalistisk och har fler funktioner än det inbyggda i Mac OS X så som att det kan bränna flera gånger på en och samma skiva samt bränna över flera skivor.

Discoapp.com (19.95 dollar)

 

Candybar

CandyBar

Används till att göra om ikoner och dockan i Mac OS X, snyggare eller fulare spelar inte så stor roll, det är upp till användaren, programmet i sig är emellertid riktigt snyggt och trevligt.

Panic.com (29 dollar)

 

Cookbook

Cookbook

Programmet som aldrig blev av, men hade det blivit det, oj oj oj, vilken form och design. Ambitionerna var nog lite väl höga dock för det sista vi hörde av programmet var 11 juli 2007.

Mydreamapp.com