Övrigt

De nya tillbehören – Lightning & EarPods

Lightning

lightning_tillbehor

När Apple idag presenterade iPhone 5 samt nya iPod touch och iPod nano introducerades också en ny dock-kontakt vid namn Lightning. Tre nya tillbehör för denna kontakt finns nu att köpa i Apple Store.

Det handlar först om en Lightning-till-USB-kabel som är en vanlig sladd för att synkronisera med din dator. Sedan kom också två adaptrar. Lightning-till–30-stiftsadapter (0.2 m) och Lightning-till–30-stiftsadapter. Synksladden finns att köpa redan idag medans adaptrarna kommer först i oktober.

Uppdatering: Även har även släppt en mikroUSB-adapter som ännu endast verkar finnas i engelska Apple Store (Tack till Robert P!).

Länkar till svenska Apple Store
Lightning-till-USB-kabel, 169 kr
Lightning-till–30-stiftsadapter (0.2 m), 349 kr
Lightning-till–30-stiftsadapter, 249 kr

Apple EarPods

earpods

Apple introducerade idag också nya hörlurar som ska passa ännu fler människor än tidigare och är utformade efter örats anatomi. De är också utformade med en en teknik som minskar ljudförlusten och maximerar ljudet så ljudet ska hålla samma höga kvalitet som i dyrare hörlurar.

De har en inbyggd fjärrkontroll som du kan använda till att justera volymen, styra musik- och videouppspelningen och ta emot och avsluta samtal med ett tryck på sladden. Hörlurarna finns tillgängliga att köpa nu och skickas inom tre dagar.

Länk till svenska Apple Store
Apple EarPods med fjärrkontroll och mikrofon, 249 kr

Här är ett klipp där Jony Ive förklarar hur utvecklingen – som tog tre år (!) – av Earpods gick till:

[youtube id=Y1BWHhVKG64]

Läs mer från onsdagens Apple-event

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!