Skrivet den 18 juli 2014 kl 21:12 av NyheterKommentera825

Dell börjar ta betalt i Bitcoins

Bitcoin har länge hyllats av dess anhängare som en revolution inom finans och ekonomi på Internet. Denna kryptovaluta tillåter transaktioner mellan två individer helt anonymt och på grund av dess design har det också en del intressanta egenskaper som de traditionella valutorna saknar.

Bitcoin kom till under lite mystiska omständigheter i slutet av 2008 och har vuxit enormt i popularitet sen dess. Även om fler och fler företag nu har börjat erbjuda sina tjänster och produkter mot betalning i Bitcoin har valutan ännu inte fått det riktigt breda stödet.

Frågan är dock om vi inte precis fick se början på ett större genomslag när Dell nu meddelar att man kommer att tillåta betalningar i Bitcoin för sina produkter.

Bitcoin-kunder får rabatt

I det pressmedelande som Dell skickat ut låter de meddela att alla produtker, inklusive datorer i den populära Alienware-serien, kommer att kunna betalas med Bitcoin när man beställer från dell.com. För att göra det än mer intressant så erbjuder de också 10% rabatt när man vill beställa ett Alienware-system med valutan.

Integrationen mot Bitcoin-betalningar är gjord i samarbete med Coinbase som är en av de större och mest tillförlitliga aktörerna för Bitcoin-hantering idag.

Enbart för amerikanska kunder

Det ska nämnas att detta inte är första gången som Dell närmar sig Bitcoin, tidigare har det varit möjligt att köpa presentkort från Gyft för Dell-produkter, men nu har man alltså tagit steget fullt ut – åtminstone för medborgare i USA. Möjligheten att handla med Bitcoin gäller tyvärr enbart för USA, resten av världen får vänta.

Det återstår att se hur pass populärt det blir med betalningar i Bitcoin, men när större aktörer tar till sig ny teknologi som detta så brukar det vara ett tecken på att det blir mer accepterat.

Mer att läsa om Dells satsningar på Bitcoin finns på dell.com/bitcoin.

[source:dell.com/bitcoin ”Dell”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”Bitcoin” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]