Skrivet den 4 juli 2018 kl 09:39 av NyheterKommentera194

Det här är dom mest nedladdade apparna i iOS – sedan App Store lanserades

App store firar snart 10 år och nu har analysfirman App Annie tittat på vilka appar som har laddats ned mest och även hur mycket som har konsumerats i App Store sedan 2010 (när App Annie började samla in datan).

Man har delat upp listan i två kategorier, en för spel och sen en kategori för allt annat och nedan kan ni se hur det ser ut:

Som vi kan se i bilden ovan så är det Svenska Candy Crush det mest nedladdade spelet någonsin på App Store följt av en drös spel dom flesta av oss nog har testat.

I listan ovan ser ni vilka spel som har dragit in mest pengar och då petas Candy Crush Saga ned till en andra plats och Clash of Clans hoppar upp på första placering.

Sen har vi den andra kategorin och där har vi Facebook i toppen följt av Messenger och YouTube som dom mest nedladdade apparna.

Netflix har varit mest lönsamt och fått in mest pengar följt av Spotify och sedan Pandora Radio.

En annan intressant bild som visades upp var att användare med en iOS-enhet spenderade betydligt mer pengar på appar och spel än vad en användare som använder Android gör – detta trots att Android har en betydligt större användarbas än vad iOS har.

Vill ma läsa hela rapporten kan man göra det genom att klicka här.