Övrigt

iPhone OS 4 byter namn till iOS 4

iOS 4

Apple byter namn på iPhone OS till iOS 4 för att reflektera det faktum att inte bara iPhone använder systemet. Denna månaden kommer 100 miljonte enheten att säljas.

Vi känner redan till mycket om vad som kommer, multitasking även för tredjepartsprogram samt mappar och iBooks. Nytt är att iBooks synkroniserar bokmärken och annan information mellan de olika klienterna så som en iPhone och en iPad. iBooks fungerar även iPod touch.

Videosamtal

Den stora nyheten för iOS 4 är videosamtal – detta i och kamerna på framsidan på iPhone 4. Dessvärre fungerar det bara över trådlöst nätverk, inte via 3G. Inte heller går det att prata med iChat-användare på datorn vilket jag hade sett fram emot. Apple förhandlar dock med operatörerna om att få det att fungera över mobilnäten.

Båda kamerorna på iPhone OS 4 kan användas.

Funktionen kallas FaceTime och Apple hoppas på att det kan bli en öppen standard.

Mer om iAds

iAds kommer med iOS 4 och utvecklare kan börja lägga in dem redan nu. iAds är annonser som fungerar inne i vanliga appar och på så sätt kan du avnjuta lite Toy Story 3-propaganda utan att du slängs ut ur ditt favoritspel.

Apple har redan sålt annonsutrymme för 60 miljoner dollar. Man förvänta sig ha 48% av mobilmarknadsföringen.

Släppdatum

iOS 4 släpps 21 juni och blir gratis till alla enheter utom iPod touch och iPhone av första generationen som inte stöds alls.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!