Övrigt

Dice vill också utveckla spel för Linux

Det har knappast undgått någon i teknikvärlden att vi står inför en stundande lansering av storspelet Battlefield 4 som släpps i slutet av denna månad. Bakom spelet står den svenska spelstudion Dice som efter Valves presentation av linuxdistrubitionen SteamOS berättar att de är intresserade av att utveckla spel för Linux.

I en intervju med Polygon berättar Lars Gustavsson, creative director på Dice om spelet Halo, som ensamt gjorde Xbox så pass populär att Microsoft kunde tävla mot konkurrenterna Sony Playstation och Nintendo Gamecube. Lars menar att detsamma skulle kunna hända på Linuxplattformen om en riktigt bra titel släpps exklusivt för plattformen.

– Det krävdes ett Halo för att Xbox skulle slå. Vanligtvis krävs det en stor titel för att användare ska vilja ta sig an en plattform. Det är inte svårt att få tag på Linux, det krävs bara ett spel som motiverar dig att gå dit.

Kommer nästa spel i Battlefield-serien att bli det linuxexklusiva spel Lars Gustavsson menar krävs för att plattformen ska slå igenom?

Passa på att titta när vår egen Slashat-Tommie provspelar Battlefield 4 i Tommie Talks:

http://www.youtube.com/watch?v=601gGbVuKSI

[via:http://www.gamereactor.se/nyheter/127444 “GameReactor”]
[source:http://www.polygon.com/2013/10/12/4826190/linux-only-needs-one-killer-game-to-explode-says-battlefield-director “Polygon”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!