Skrivet den 27 april 2014 kl 09:30 av NyheterKommentarer inaktiverade för Disney kastar ut största delen av Star Wars-sagan467

Disney kastar ut största delen av Star Wars-sagan

Ingenting förutom handlingen i de sex filmerna samt tvserien Clone Wars är kan räknas in i det officiella Star Wars-universumnet. Det betyder att det som hänt i alla de datorspel, noveller och serietidningar som kommit från Lucas Arts och andra inte kommer att påverka handlingen  i de kommande filmerna.

Detta meddelar det numera Disneyägda företaget via ett inlägg på Starwars.com. Man menar dock att det finns saker från dessa verk som man kan låta sig inspireras av och det kommer vi se redan i den tecknade serien Rebels som har premiär i höst.

Saker som filmskaparna slipper ta hänsyn till från serietidningarna är nu exempelvis att Emperor Palpatine kommer tillbaka både en och två gånger samt att Han Solo och Prinsessan Leias son blir en mörk jedi och till slut dödad av sin tvillingsyster.

Allt som inte tillhör officiell Starwars-handling kommer att gå under ”Star Wars Legends”.

[source:http://starwars.com/news/the-legendary-star-wars-expanded-universe-turns-a-new-page.html ”Starwars.com”]

[related]Mer om Star Wars[/related]

[display-posts tag=”starwars” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Comments are closed.