Övrigt

Dual Sim till iPhone Xs dröjer

att tiga är guld

När Apple 12 september presenterade sina nya iPhone gjorde de stor sak av att de två flaggskeppen Xs och Xs Max skulle komma med Dual SIM.

Nu har det dykt upp ett support dokument från Apple med information om hur Dual SIM till iPhone Xs och Xs Max kommer att fungera. Informationen handlar om hur du aktiverar Dual SIM, när det kommer vara tillgängligt och hur du sätter ett eSIM som primära telefonnummer. Det framkommer även att det går att välja vilket nummer som ska användas till specifika personer och om du inte väljer ett så kommer det nummer som användes senast för att ringa den personen att användas igen.

Dokumentet innehåller även information kring hur du gör för att välja vilket SIMkort som telefonen ska använda för datatrafik. Det går enbart att använda en operatör åt gången. Det går dock att ställa in vilken operatör som ska användas vid eventuell roaming.

Apples nya telefoner kommer att innehålla ett eSIM och ett traditionellt plastbitsSIMkort. (förutom i Folkrepubliken Kina som får dras med två traditionella plastbitsSIMkort).

Det som sticker ut i dokumentet är att Dual SIM inte kommer att vara med från start. Istället så står det att Dual-SIM kommer med en kommande uppdatering av iOS 12 senare i år. Apple drog tillbaka gruppsamtal i FaceTime i en av sina betor och meddelade att det kommer komma senare i år det med.

Till skillnad från hur eSIM aktiveras på Apple Watch eller iPad så kommer du på iPhonen vara tvungen att skanna en QR-kod eller att ladda ner operatörens egna app till telefonen för att komma igång.

 

Apple

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!