by • 10 november, 2010 09:32 • Nyheter2 kommentarer363

eBokus ger dig svenska e-böcker i din iPhone och iPad

bokus_1

Vi har fortfarande ingen iBook Store i Sverige men nu lanserar Bokus ett alternativ för både iPad och iPhone. eBokus ger dig en svensk e-boksaffär och läsare i samma app. Själva läsaren fungerar bra. Du bläddrar genom att klicka på vänster eller högra sidan av skärmen men snygga sidanimationer lyser med sin frånvaro vilket ingen lär sakna. Typsnitt och storlek kan justeras från en meny som kommer fram om man klickan i mitten av skärmen.

bokus_2

Du kan dessutom klicka in din för att få veta mer om böckerna och som extra bonus kan man ladda hem ett prov på boken för att börja läsa den. Nu behöver man inte gå till bokaffären för att kunna smygläsa inledningen. Flera böckers prov finns redan nedladdade från start om man snabbt vill testa hur appen fungerar.

För att hitta böcker finns såklart en sökfunktion som söker medans du skriver. Vid första försöket dök inga böcker alls upp då jag sökte på ”iphone” men med ett nytt försök så såg jag att den fungerade alldeles utmärkt. Hade dock varit trevligt med en indikation om appen inte hittar några böcker.

Just nu erbjuder dessutom Bokus 20% rabatt på alla e-böcker och mp3-böcker som du köper i eBokus t om den 21/11 2010. Läs mer här.

eBokus är en universal app och laddas hem gratis från App Store.

eBokus - Akademibokhandelsgruppen AB