Skrivet den 5 december 2018 kl 12:11 av Nyheter, SpelKommentarer inaktiverade för Ekobrottsmyndigheten gjorde razzia mot Starbreeze imorse555

Ekobrottsmyndigheten gjorde razzia mot Starbreeze imorse
Spiken i kistan för bolaget?

Imorse gjorde ekobrottsmyndigheten en razzia på Starbreeze huvudkontor i Stockholm och anledningen är misstanke av grovt insiderbrott.

Det är Di.se som rapporterar att civilklädda poliser gick in Starbreeze lokaler på Regeringsgatan i Stockholm imorse och några timmar senare kom dom ut med flera beslagtagna föremål. Stockholms tingsrätt har även mottagit handlingar där det framgår att en person är misstänkt för insiderbrott och har även tilldelats en offentlig försvarare.

Niklas Ahlgren, presstalesperson på Ekobrottsmyndigheten säger till Di:

”Finansmarknadskammaren har i dag genomfört flera husrannsakningar gällande misstankar om grovt insiderbrott med kopplingar till spelbolaget Starbreeze. En av husrannsakningarna har genomförts på Starbreeze kontor i centrala Stockholm. En person är frihetsberövad”, uppger Niklas Ahlgren, presstalesperson på EBM, för Di.

Starbreeze är en spelutvecklare som mest är kända för det kritikerrosande och populära spelet Payday 2 och Riddick men deras senaste lansering Overkill’s The Walking Dead blev inte så populärt som bolaget hoppats på. För två dagar sedan ansökte Starbreeze om rekonstruktion och bolagets VD Bo Andersson valde även att avgå.

Källa Di.se

 

 

Comments are closed.