Skrivet den 7 november 2018 kl 07:58 av Bilar, NyheterKommentarer inaktiverade för Elektrisk bil i minimalistiskt utförande1630

Elektrisk bil i minimalistiskt utförande
Var är krockkuddarna?

Biomega som vanligtvis är kända för sina elektriska cyklar har gett sig på projektet att ta fram en elektrisk bil. Biomega är ett danskt företag som nu testar att gå från elcyklar till elbilar. I vanliga fall brukar det vara tvärtom med exempelvis BMW och GM som tar fram elcyklar istället.

Bilen SIN som Biomega har tagit fram är en riktig lättviktare och detta är något positivt när det kommer till elbilar då med lättare vikt blir också räckvidden längre. Biomega säger att med batteriet inte väger mer än 200kg. Det är att jämföra med Tesla Model 3 som har ett batteri på mer än 450 kg.

Bilens är utformad med hjulen utanför chassit istället för under chassit och med glaspartier istället för dörrar. Bilen är tänkt som ett transportmedel i staden och inte som ett fartmonster på långdistansresor. Med bilens lätta vikt och mindre batteri så klarar den ändå av hela 160 km. Ratten påminner mer om ett cykelstyre än en klassisk bilratt och längst fram hittar vi även vad som liknar en iPad för att kontrollera bilens olika funktioner.

Prislappen kommer att hamna på €20.000.

Comments are closed.