Övrigt

Elscootrarna ser ut att få stanna

...på Stockholms gator

VOI och deras elscootrar som har dykt upp på Stockholms gator har rivit upp känslor hos en del personer och ett par klagomål om att scootrarna står på olämpliga platser har kommit in.

Det pratades om ett totalförbud för ett par veckor sedan och Stockholms stads trafikkontor håller på att se hur man ska lösa det hela. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) är dock positiv till elscootrarna som har dykt upp på gatorna och säger till Di:

”Jag är i grunden positiv till detta. På den här nya elfordonsmarkanden dyker det hela tiden upp nya typer av innovativa transportmedel. Kan vi lösa det här tillsammans med aktörerna så ska vi försöka göra det”

Di Digital påstår sig ha fått ta del av uppgifter som pekar på att trafikkontoret kommer rekommendera politikerna att se över hur dessa scootrar ska placeras i staden – och detta gäller inte bara VOI. Hur dessa scootrar i framtiden kommer att utplaceras på gatorna är fortfarande oklart, men ett totalförbud ser inte ut att vara aktuellt – men däremot skulle det kunna bli så att dessa scootrar hämtas upp på fasta platser.

Utöver VOI så finns det även indikationer på att ett företag som heter Lime även dom har planer på att placera ut elscootrar i staden. Lime har etablerat sig ordentligt i USA med sina elscootrar och har flera tunga investerare i ryggen och Uber är delägare. Vill ni läsa mer om hur det fungerar med dessa elscootrar kan ni klicka er vidare här.

Källa DI

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!