Övrigt

EmuParadise stänger ner sitt bibliotek

Om du är ett retrospels-fan som emulerat gamla konsoller på datorn eller byggt dig själv en RetroPie för att få uppleva gamla barndomsminnen kan du kommer att bli besviken. EmuParadise som har varit en plats många har hamnat på efter att man sökt efter olika ROMs på internet har valt att stänga ner sitt stora bibliotek av spel.

Anledningen till detta är för att det i grunden inte är helt legalt och Nintendo har nyligen gett sig på en hel del sajter som erbjöd ROM-filer.

Här är ett citat från EmuParadise:

“It’s not worth it for us to risk potentially disastrous consequences. I cannot in good conscience risk the futures of our team members who have contributed to the site through the years. We run EmuParadise for the love of retro games and for you to be able to revisit those good times. Unfortunately, it’s not possible right now to do so in a way that makes everyone happy and keeps us out of trouble.”

Sajten har varit uppe i 18 år och har under dessa år fått flertalet hot om nedstängning på grund av det upphovsrättsskyddade material som sidan delat ut. Det är först nu som EmuParadise bestämmer sig för att plocka bort allt för att undvika framtida incidenter med lagen och ekonomin.

De har nu ändrat riktning och kommer istället att fortsätta erbjuda diverse emulatorer och skriva om spel från förr i tiden.

 

Källa: TechCrunch

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!