Övrigt

EU erkänner nu digitala ID-handlingar över gränser

Snart dags att lämna plånkan hemma

Det blev precis mycket lättare för EU medlemmar att kunna bevisa sin identitet med hjälp av digitala ID-handlingar när de befinner sig i ett annat land.

Detta eftersom att EU från och med nu stödjer igenkänning med hjälp av digitala ID-handlingar över landsgränser vilket gör att ens digitala ID-handlingar såsom körkort och bankkort kan användas i vilket land som helst så länge det är ett medlemsland av EU.

Tyskland, Luxemburg, Italien och Spanien är de medlemsländer som är klara med den digitala processen medans Kroatian och Estland är nästa på tur.

Belgien, Portugal och Storbritannien (?) är i ett tidigt stadie. Hela processen innebär att enormt mycket pappersarbete kommer att bli reducerat vilket kommer att göra det lättare att börja på universitet utomlands, kolla ens sjukhuspapper och sätta upp nya bankkonton.

I praktiken skulle man kunna öppna upp ett nytt bankkonto på en helt ny bank i ett helt annat land utan att ens dyka upp fysiskt på platsen men samtidigt så jobbar EU-kommisionen med en expertgrupp för att förhindra att man utnyttjar det digitala ID-handlingssystemet för till exempel pengatvätt.

Man kan dessvärre inte förvänta sig att ens digitala ID-handlingar kommer att fungera vart man än reser i EU än då det är i startgroparna men det är inte längre än fråga om det händer utan när det händer.

Källa: Gizmodo

 

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!