Övrigt

EU vill tvinga streaming-bolag att skapa mer lokalt material

Saknar du produktioner från Sverige och andra europiska länder på Netflix? Det tycker EU-kommissionen att du gör, för nu tittar man på att lagstifta ett förslag som man tidigare tagit fram.

Förslaget som man tidigare har tagit fram innebär att alla streaming-bolag som finns i Europa måste ha minst 30 procent lokalt material på sin tjänst. Nu förväntas detta förslag bli lagstadgat redan i december och det betyder att Netflix, Amazon Prime och många fler kommer behöver köpa in och producera film och TV-program från EU-länder. Om bolagen inte har lust eller kapacitet att leverera detta kan man istället addera en tilläggsavgift som går till nationella filmorganisationer inom EU – något som Netflix redan gör i Tyskland. Denna tilläggsavgift drabbar förmodligen kunden i form av högre månadskostnad på abonnemanget.

Variety meddelar att Netflix är nästan uppe i sin kvot som den nya lagen kommer kräva. I oktober kommer EU att släppa en mer detaljerad lista där man kan se exakt hur mycket material från europeiska länder som finns hos respektive streaming-bolag.

Via Variety

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!