by • 26 november, 2014 16:32 • Nyheter1 kommentar782

Expressen släpper nyhetsapp till Android Wear

Som första svenska publikation släpper Expressen en nyhetsapp i miniatyrformat för Googles plattform för smarta klockor. Android Wear-appen listar de senaste rubrikerna som individuellt kan expanderas för att läsa hela artikeln. I Android-appen går det att ställa in om notiser ska dyka upp på klockan eller inte.

Till Dagens Media säger Expressens IT-chef, Peter Frey, att man tror på utvecklingen av så kallade ”wearables” och förväntar sig att de smarta klockorna kommer att bli populära. Sammantaget berättar han att utvecklingsteamet på Expressen lagt ned ungefär en vecka på att utveckla appen. ”

Android Wear-stödet har byggts in i den befintliga appen för Expressen för Android, som kräver en enhet som har Android 4.3 eller senare. Appen finns tillgänglig kostnadsfritt på Google Play.

[source:http://www.medievarlden.se/nyheter/2014/11/expressen-slapper-klock-app ”Medievärlden”, http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3867524.ece ”Dagens Media”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”android-wear, smarta-klockor,” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]