Skrivet den 9 mars 2015 kl 08:45 av NyheterKommentarer inaktiverade för Få igång Continuity på en äldre Mac837

Få igång Continuity på en äldre Mac

Apple släppte i och med senaste OS X 10.10 Yosemite och iOS 8 en ny funktion som kallas Continuity. I apples funktion Continuity finns Handoff, ringa, sms:a från datorn och instant Hotspot. Dessa funktioner begränsas till de senaste versionerna av datorer från Apple som har Bluetooth 4.0. Men även lite äldre datorer som har Bluetooth 4.0 fick se sig lämnade av Apple.

Nu har det tagits fram ett verktyg som heter Continuity Activation Tool som ser till så att äldre datorer kan få tillgång till dessa nya funktioner genom att installera en Bluetooth 4.0 dongle och eller nytt WiFi-kort.

Tidigare behövdes det en hel del pillande i Terminalen, alltså inget för de hjärtsvaga, men med Continuity Activation Tool så har det blivit mycket lättare. Programmet har även en funktion för att avinstallera de ändringar man gör om man skulle ändra sig.

Givetvis ska man alltid vara försiktig när man använder sådana här program och gör det på egen risk. Programmet ändrar bland annat på verifikationen för vissa komponenter vilket medför en lägre grad av säkerhet.Compatibility Chart Continuity

Du hittar programmet på Github

Comments are closed.