Skrivet den 18 april 2018 kl 16:22 av NyheterInga kommentarer395

Facebook och den personliga integriteten – detta händer nu

I samband med att GDPR-reglerna införs i EU så passar Facebook på att ändra sin sajt för alla användare. Detta som ett svar på skandalen runt Cambridge Analytica.

GDRP står för General Data Protection Regulation och går ut på att man inte får samla in mer personlig information än vad som är absolut nödvändigt för att kunna leverera en välfungerande tjänst. Det måste också vara transparent och tydligt med vilken information som lagras och varför samt ett tydligt ansvar när tredje part är inblandad. En viktig del är också möjligheten att få sin personliga information helt raderad från en tjänst.

Tidigare talades det om att Facebook endast skulle anpassa sig för europeiska medborgare men nu går man alltså ut med att detta gäller alla användare.

Bland annat kommer Facebook fråga alla användare om de vill ha annonser riktade till sig baserat på sina individuella intressen eller ej. Huruvida man vill dela diverse livsåskådningar samt livsval till andra på nytt samt om tjänsten skall kunna känna igen ens ansikte eller ej i foton som laddas upp.

Vidare inför man bättre verktyg för att se vilken information tjänsten har om oss samt hur denna kan laddas hem och raderas.

Slutligen meddelar de att det vi vuxna får som val alltid är av som förvalt för personer under 18 år.

Läs mer hos Facebook.