Övrigt

Facebook plockar bort två appar från App Store

Facebooks totalt sex olika appar för iOS är numera endast fyra – om vi ska räkna med Paper som endast finns i ett fåtal länder. Det är apparna “Camera” och “Poke” som mer eller mindre i smyg tagits bort från Apples App Store.

Poke lanserades som ett svar på Snapchat men fick inget större genomslag och lyckades heller inte rubba Snapchats enorma framgångar. Förutom att kunna “poke:a” vänner kunde du med appen skicka bilder och videoklipp som precis som Snapchat endast kunde ses under en begränsad period.

Kamera-appen, å andra sidan, som gjorde det väldigt enkelt för Facebook-användare att ladda upp bilder och bläddra bland vänners bilder, var desto mer populär. Numera är appens funktioner mer eller mindre inbyggda i Facebooks huvudapp, vilket antagligen gjorde att Facebook ansåg appen vara överflödig.

Nyligen började Facebook också tvinga över alla användare till den separata meddelandeappen Messenger, och stängde av meddelandefunktionen inuti Facebook-appen.

De appar som Facebook i dagsläget underhåller är Facebook, Pages, Messenger och på vissa marknader även Paper.

[via:http://www.macrumors.com/2014/05/09/facebook-removes-poke-and-camera/ “Macrumors”]
[source:http://www.theverge.com/2014/5/9/5700732/facebook-poke-is-dead-and-so-is-facebook-camera “The Verge”]
[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”Facebook” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!