Övrigt

Facebook testar dejtingfunktion i sin app

Facebook har sedan tidigare lanserat en utmanare till Blocket som bolaget kallar Marketplace och nu börjar det närma sig ett intåg i dejtingbranschen.

Det är inte första gången vi hör om Facebooks planer på att ge sig in i dejtingbranschen då dom pratade om detta på sin utvecklarkonferens F8 tidigare i år. Planen var då att släppa en separat app som enbart var inriktad på dejting men nu verkar bolaget ha svängt i frågan och bakar istället in dejtingfunktionerna i den vanliga Facebook-appen.

Något som många kanske inte är så sugna på är att visa hela sin familj och kompisskara att man är ute och dejtar och detta har Facebook tänkt på. Aktiverar man dejtingfunktionen så är det ingen annan än dom som också har aktiverat funktionen som ser att man letar efter den stora kärleken. Man kan även styra om ens vänner eller vänners vänner ska få upp dig i dejtingflödet. Skulle det dyka upp en person som man vill ta kontakt med kan man göra detta via Facebook Messenger eller WhatsApp.

Facebook tittar även på att lägga in en gräns på hur många personer man kan ta kontakt med samtidigt så spammare och annat brus elimineras. För att kunna dejta så har Facebook lagt in en åldersgräns på 18 år i USA och vad den kan tänkas bli i resten av världen framgår inte. Tjänsten kommer även vara helt gratis, precis som Marketplace men kommer innehålla reklam.

Om eller när funktionen lanseras vet vi ännu inte.

Skulle du kunna tänka dig att dejta via Facebook? Skriv gärna bland våra kommentarer!

Via TechCrunch

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!