Övrigt

Facebook vägrar ta bort ännu en rasistisk sida

Facebook anser inte att en sida med titeln “Vitmakt neger slakt” och som delar länkar till vitmakt-musik trakassera någon och därmed kommer man ej att ta bort den. Det är långt i från första gången Facebook låter tvivelaktiga sidor vara kvar men sällan har det varit så uppenbart fel.

Utöver att leverera klassiska nynazistiskta slagord bör sidan även bryta mot lagen om hets mot folkgrupp, men också alla former av goda värden.

Det man bör förstå är att Facebook säkerligen får in tusentals anmälningar på hundratals olika språk varje dag och att det är automatiska funktioner som tar den största delen. Men att hävda att en sådan sida inte trakasserar någon är rakt av fel och man bör formulera sina avslag annorlunda och med möjlighet att eskalera det om man finner beslutet orimligt.

Vidare borde det gå att ange om en sida är nazistisk, rasistisk, homofobisk, sexistisk eller totalitärt på annat sätt och då direkt få en mer grundläggande granskning.

Under tiden är det bara att fortsätta anmäla sidan, tids nog kommer den då att försvinna, det har vi lärt oss från tidigare exempel.

Uppdaterat 24 juni: Nu är sidan borta.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!