Övrigt

Fitbit visar upp sin senaste träningskompis Charge 3

I en värld där det mesta numera kretsar kring smarta klockor visar nu Fitbit upp sitt kommande aktivitetsband Charge 3. Bandet som läcktes på nätet förra veckan har dock en hel del förbättringar mot sitt äldre syskon Charge 2.

Charge 3 är i designen lik sin föregångare men det har hänt en hel del om man tittar lite närmare på aktivitetsbandet. Bland annat så har man nu en skärm med Gorilla Glass 3 som är klädd i aluminium. Skärmen har numera stöd för touch och även gråskalor (istället för bara svart och vitt). Charge 3 är även vattentät upp till 50 meter och har nu en funktion inbyggd så man kan logga simning. Det är även en helt ny hjärtfrekvens-läsare och man får en batteritid på upp till 7 dagar mot Charge 2´s tidigare 5 dagar.

Tidigare fanns det en fysisk knapp på Charge 2 men denna har blivit utbytt mot en induktionsknapp likt den som nyare iPhones fick istället för en fysisk hemknapp. Charge 3 har även fått flera nya träningsfunktioner som Fitbit har tagit från sina smarta klocka Versa.

Charge 3 kommer även att kunna visa notiser, samtal, kalender, sms och mycket annat och har man en Android-telefon så kommer man även kunna svara på SMS med Charge 3. Det lanseras två modeller den billigaste kommer kosta 1599 kronor och den lite dyrare modellen ligger på 1799 kronor. Den sistnämnda har NFC och då kan man betala med Charge 3 med Fitbit Pay. Man kan redan idag förhandsbeställa klockan på Fitbits hemsida och i början av oktober kommer den finnas ute i butik.

Via The Verge, källa Fitbit

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!