Övrigt

Flappy Bird tillbaka i augusti med stöd för multiplayer

Det oerhört beroendeframkallande spelet Flappy Bird kommer att återvända till både Google Play och App Store i slutet på sommaren i år. Det berättar spelets utvecklare Dong Nguyen, som i februari i år plockade bort spelet från appbutikerna då han ansåg att spelet “förstörde hans liv”.

Enligt uppgift ska Nguyen ha tjänat upp till 50 000 dollar per dag strax innan spelet togs bort.

https://twitter.com/dongatory/statuses/432227971173068800

I efterdyningarna ploppade mängder av Flappy Bird-kopior upp, då många utvecklare tog chansen att fylla ett tomrum som originalet lämnade efter sig. Nästan en tredjedel av alla nya mobilspel som släpptes i februari i år var Flappy Bird-kopior.

Det gick så långt att både Google och Apple till slut tvingades börja rensa bland alla kopior. På diverse annonssajter började dessutom enheter med spelet installerat säljas för hutlösa priser.

I mars i år förklarade Nguyen att om han någonsin skulle börja sälja spelet igen skulle det byggas in en mekanism som tvingar spelarna att “ta en paus“.

Ny release i augusti – “lite mindre beroendeframkallande”

Nu verkar det som att det finns planer på att åter släppa lös den flaxande fågeln. Nguyen förklarade för CNBC i ett nyhetsinslag att spelet i den nya tappningen kommer att vara lite mindre beroendeframkallande samt ha stöd för multiplayerspel där spelare kan utmana varandra.

Om Nguyen kommer att tvinga användare att “ta en paus” då och då är dock oklart.

I augusti kommer den nya versionen att släppas.

[source:http://www.theverge.com/2014/5/14/5718300/flappy-bird-creator-says-he-is-bringing-the-game-back-in-august “The Verge”, https://twitter.com/Kelly_Evans/status/466682487343939584 “Kelly Evans”]

[related]Mer om Flappy Bird[/related][display-posts tag=”flappy-bird” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!