by • 19 februari, 2009 06:48 • NyheterInga kommentarer192

Fler godsaker från MacHeist

macheist

På sajten MacHeist kan man ta sig an ett flertal roliga pusseluppdrag och få fina program som belöning. Eller så gör ni som jag och går till ”Loot” för att genast få ta del av presenterna. Nu har MacHeist nummer 3 pågått ett tag, så här är lite kort information om några av programmen som man bjudit på hitintills. 

Process – Med detta program kan du sätta upp ett effektivt system för kategorisering av allt möjligt! Det kan vara filer, noteringar, hemsidor, you name it! Sedan kan du precis som i program som Things schemalägga (sätta deadline för) de olika aktiviteterna och projekten.

ShoveBox – Det är ofta man har bråttom och inte riktigt hinner ta in all information som slängs i ens riktning. Då kan ShoveBox vara till hjälp. Programmet sitter längst uppe i menylisten och väntar snällt på att du ska dra in information, som exempelvis webbadresser, bilder och text. I ett fint gränssnitt kan sedan allt organiseras väl.

AllSecure – I denna digitala ålder har allt mer känslig information börjat hanteras med datorer. Du har säkerligen något som du vill vara extra försiktig med på din dator! I programmet AllScure kan man lagra sådant material. Du kan spara serienummer, lösenord, kreditkortsinformation och mycket mer. Informationen zip-komprimeras och krypteras sedan. Därefter slänger du originalfilen. Då kan man endast komma åt det via själva programmet som skyddas av ett svårt lösenord som du konfigurerat vid första start.

Läs också vad Esse tycker om AllSecure efter ett snabbt test.