Skrivet den 7 januari 2019 kl 20:37 av Apple, Nyheter, SmartaHemKommentarer inaktiverade för Fler TV-tillverkare hoppar på AirPlay 2267

Fler TV-tillverkare hoppar på AirPlay 2
LG och Vizio bekräftar

Vi på Teknikveckan är smått förvånade över starten av CES-mässan i Los Angeles då det har varit ovanligt mycket fokus på Apple – något som aldrig brukar att ske på denna teknikmässa.

Som vi skrev om tidigare idag så kommer Apple hålla låda under CES där fokus kommer ligga på att presentera nya HomeKit-kompatibla tillbehör och Samsung släppte även en bomb igår och meddelade att deras TV-apparater kommer ha stöd för AirPlay 2 samt en iTunes-app där det kommer gå att hyra film och TV-serier. Detta gjorde att dom flesta Applefansen satte kaffet i halsen av förvåning men det slutar inte där. Nu meddelar även LG att dom hoppar på AirPlay 2 tåget och deras modeller som lanseras i år kommer få stöd för protokollet. Även Vizio som är populära i USA kommer att hoppa på tåget och ha stöd för AirPlay 2 i sina kommande TV-apparater.

Detta är självklart fantastiska nyheter för alla som har en iPhone eller iPad då det enkelt går att spegla videos och även skicka ljud från din AirPlay 2-kompatibla TV till ett par AirPlay 2 högtalare. Den stora frågan är dock om Apple kommer låta användare bygga scenarion i Hem-appen framöver även med AirPlay 2-högtalare och TV-apparater. Den frågan får kommer vi förhoppningsvis få svar på när WWDC går av stapeln i juni.

Via The Verge

Comments are closed.