Övrigt

Förbättrade antenner för trådlöst nätverk i nya Mac mini

iFixit-Mac mini 2012

Nya Mac mini efter några timmar i händerna på iFixit

Höstens nya generation av Mac mini, som Apple lanserade i samma veva som en hel del annan hårdvara, har enligt den franska sajten Macgeneration förbättrade antenner för Wi-Fi. Det i kombination med nätverkskortet från Broadcom (BCM4331) gör det möjligt att nå hastigheter i upp till 450 Mbit/s i ett kompatibelt nätverk med den senaste trådlösa standarden, 802.11n. Mac mini är nu alltså i kapp både iMac och Macbook Pro som sedan 2011 har kunnat nå dessa hastigheter.

Ett krav för att du ska nå en trådlös förbindelse med 450Mbit/s är att du har en router som har stöd för hastigheten, vilket Apples senaste modeller av Airport Extreme och Time Capsule har. Att tänka på är också att andra faktorer spelar roll; bland annat avstånd mellan dator och router, hinder mellan dem samt andra trådlösa nätverk i närheten som kan störa ditt nätverks trådlösa signaler.

Visserligen är förmodligen 450 Mbit/s mer än tillräckligt för de flesta, men den nya standard för trådlösa nätverk som sakta men säkert kommer ta över har jämförelsevis över dubbelt så hög maximal överföringshastighet – hela 1 Gbit/s. Den standarden är döpt till 802.11ac och har nått en fjärde utkastversion (Draft 4.0), de slutgiltiga specifikationerna förväntas fastställas någon gång i början av 2014. Tidigt i år ryktades det om att Apple skulle börja implementera 802.11ac i produkter under 2012, ett rykte som nu i efterhand inte visade sig stämma.

Relaterade inlägg

Apple kommer implementera nästa generations Wi-Fi i produkter i år
Så löser du problem med det trådlösa nätverket på iPad
Rykte: Ny version av AirPlay utan krav på nätverksuppkoppling

VIA: 9TO5MAC
KÄLLA: MACGENERATION
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!