Skrivet den 4 juni 2019 kl 10:46 av Nyheter4 kommentarer577

Först var det porr, nu kommer dödshoten
Fler utpressningsmail

Med mail som börjar med ”Vi är ett gäng som specialiserar sig på kidnappning och utpressning. Jag vill säga att ditt liv är i fara. Du måste rädda dig själv genom att betala ett lösenbelopp. Betalningen kommer genom Bitcoin. Köp 2000 USD från Bitcoin.” tar nätbedragarna till en ny taktik.

Tidigare hette det att man fångat dig som porrsurfat på film och att du måste betala för att slippa hängas ut. I båda fallet är det dock massmail som skickats ut till hundratusentals eller kanske flera miljoner epostadresser som man kommit över från tidigare läckor.

Varken då eller nu vet de vem du är eller har något filmat material. Men förhoppningarna är att i alla fall några skall skrämmas upp så att det kommer in pengar.

Källa: Nikkasystems.com. Foto: Bark, CC

Kommentarer

 1. kenjon says:

  Jag har ingen kamera kopplad till min dator, men de har ändå spelat in en film när jag har porrsurfat :slight_smile:

 2. ChatterDuck says:

  Känns som en gräns är passerad när man gått över till dödshot. Är ju en helt annan straffskala, hoppas myndigheterna nu får bättre möjligheter att sätta dit dom.

  Lever du under hot redan är det nog inte kul att få dessa mail.

 3. carlsson says:

  Den dagen då de skickar med en film där jag ser mig själv, först då blir jag orolig…

 4. Sledde says:

  Ja det är ju en helt annan dignitet att gå från utpressning till mordhot. Hade varit skönt med ett tillslag mot dessa parasiter.

Fortsätt snacket i Bubblan!