Skrivet den 27 augusti 2018 kl 13:59 av NyheterKommentarer inaktiverade för Framtida iPhone och Apple Watch kan anamma en ny batterisparningsteknologi264

Framtida iPhone och Apple Watch kan anamma en ny batterisparningsteknologi

Enligt forskning på IHS Markit så kan Apple välja att använda sig av en ny bakplansteknologi för att kunna får längre batteritid för både iPhone och Apple Watch. Bakplanen har huvudansvaret att sätta på och stänga av individuella pixlar vilket innebär att bakplanen bestämmer enhetens skärmupplösning, uppdateringsfrekvens och energiförbrukning.

OLED skärmar använder sig av LTPS TFT vilket är ”low-temperature polysilicon thin-film transistors” som standard bakplansteknologi. IHS Markit tror däremot att Apple inom snar framtid kommer att gå över till LTPO TFT vilket är ”low-temperature polycrystalline oxide” för sin bakplansteknologi.

 

Detta innebär att framtida produkter från Apple i teorin kommer att kunna spara 5-15 procent när det kommer till energiförbrukningen vilket innebär längre batteritid. Eftersom att både storleken på skärmen och telefonen i sig växer så känns denna eventuella övergång rätt så tacksam. Inte nog med detta men IHS Markit förutspår även att Apple är intresserade av att utveckla LTPO teknologin själva för att få mer kontroll över komponenterna bakom OLED skärmen.

För tillfället så köper Apple sina OLED skärmar exklusivt från Samsung men LG kan komma upp som en andra leverantör. Apple kan komma att utveckla den nya teknologin först för Apple Watch för att sedan introducera teknologin på sina iPhone modeller efter ett tag som de gjorde med OLED då den först kom till Apple Watch och sen iPhone X.

Källa: MacRumors

Comments are closed.