Skrivet den 21 november 2018 kl 21:23 av Nyheter, SmartaHemKommentarer inaktiverade för Glue lanserar Inhome572

Glue lanserar Inhome
Slipp köerna hos postombudet

Glue meddelar idag via ett pressmeddelande att man har sedan några veckor tillbaka inlett ett samarbete med Mathem.se och bolaget har även lanserar en helt ny tjänst som kallas Inhome.

Glue har genomfört ett pilottest med 1500 leveranser på Södermalm där kunder hos MatHem har fått sin mat levererad hela vägen in i kylskåpet. MatHems personal har fått en tillfällig kod för att kunna låsa upp kundens dörr och har sedan packat in maten i kylskåpet. Nu meddelar Glue att pilottestet var lyckat och att man nu expanderar till Stockholms innerstad (exklusive Gamla stan och Norrmalm) och inom kort kommer även ett antal kommuner i norrort få tillgång till tjänsten.

Den lite större nyheten är att Glue även lanserar en helt ny tjänst som kallas Inhome som innebär att kunder som handlar online får sina paket levererade innanför dörren istället för att behöva gå ned och ställa sig i den obligatoriska kön hos postombudet. Glue har numera en egen postterminal så när man köper något online anger man deras adress och sedan kommer personal från Bring att leverera paketet innanför dörren.

Glue skriver att leveranserna kommer att ske av utbildad personal från Bring som följer ett strikt protokoll – och är kunden inte hemma så har budet en engångsnyckel för att låsa upp dörren. När leveransen är gjord så får kunden ett digitalt videokvitto där själva avlämningen är filmad och paketet är även försäkrat hos Länsförsäkringar. Priset för tjänsten är 69 kronor per leverans – oavsett hur många paket man har beställt och tjänsten kommer till en början enbart vara tillgänglig i Stockholm.

Carl Johan Grandinson, vd och grundare för Glue skriver i pressreleasen:

”Många klagar på att de har för lite tid, samtidigt accepterar folk att vänta hemma en halv dag på leverans eller springa runt bland olika utlämningsställen och sedan bära hem paketen. Stora e-handelshögtider som Black Friday och julhandel förknippas med ”paketkaos”, vilket drabbar både kunder och e-handlare. Med Glue InHome vill vi ge kunderna mer tid över och erbjuda e-handlarna möjligheten att ge en bättre upplevelse.”

 

Comments are closed.